Anketa
Čo ťa láka na škole?:
Prihlásenie
Počítadlo
TOPlist

Venujte nám svoje 2% za rok 2017 - tlačivo v prílohe

 I tento rok sa možno rozhodujete, čo urobíte so svojimi 2 % či 1,5% z daní. Isto chcete podporiť dobrú vec, ale ešte neviete akú. My budeme radi, ak ich venujete práve nám.

Vaše 2% použijeme na znovu otvorenie Detskej reštaurácie v roku 2018.
Vopred ďakujú deti, dobrovoľníci a vedenie OZ Poza školu
 

Aktivity v roku 2017

Aktivity realizované v roku 2017 si môžete pozrieť na Facebookovej stránke OZ Poza školu.
https://www.facebook.com/pozaskolu/?ref=bookmarks

Jarná Detská reštaurácia

Srdečne vás pozývame do Jarnej Detskej reštaurácie dňa 10.4.2016 od 14 hod. do 18 hod. v Omšení v miestnosti nad Jednotou. Podávať budeme langoše, palacinky, hranolky, rôzne druhy káv, čaj, zákusky a iné dobroty.
O 16 hodine budeme točiť BINGO. Tešíme sa na Vás...

Valentínska Detská reštaurácia

Hovorí sa, že Valentín je deň lásky. My sme sa presvedčili, že je to pravda. Včera sme obslúžili vo Valentínskej detskej reštaurácii veľa rodín s malými i väčšími deťmi. Bolo vidno, že v rodinách je skutočne tá pravá láska.

6. Mikulášska Detská reštaurácia

Na Mikuláša sme ako posledné roky otvorili Detskú reštauráciu. No toto otvorenie bolo výnimočné. Kto nás navštívil všimol si, že je v obsluhe mnoho nových tvárí.

5. Tvorivé dielne

Tvorivé dielne sme zrealizovali 11.11.2015. Dnes sme mali veľmi náročnú úlohu. Vyzdobiť medovníky, ktoré budeme rozdávať na prvom otvorení Detskej reštaurácie, vyrobiť snehuliakov z ryže a ponožiek ako ozdobu na stoly v reštaurácii a dorobiť srdiečka na štipcoch.

4. Kurz čašník

Dňa 29.10.2015 sme zrealizovali urz čašník. Pred začatím kurzu čašník prišli budúci kuchári a napiekli tri druhy muffín. Nachystali stoly , kde Janka predviedla ako sa robí banánový koktail, Naty predviedla ako správne urobiť Detské mochito. Po ochutnávke Kaja zadala mladým čašníkom úlohu - správne nastrieť stôl .

3. Tvorivé dielne

Vo štvrtok tento týždeň 8.10.2015 o 17:30 hodine plánujeme urobiť tvorivé dielne v miestnosti nad Jednotou. Telocvičňa nebude tento týždeň. Budeme tvoriť rôzne drobnosti do detskej reštaurácie. Nechajte sa prekvapiť. Napíšte mi na FB koľko vás príde a zavolajte aj kamarátov, každá pomoc sa zíde. Budeme toho robiť veľa. Teším sa na vás.

2. Kurz kuchár

Už vieme kto bude kuchár. 15.9.2015 sme zrealizovali Kurz kuchár. Po kurze Vladko vyhlásil, že chcel byť pôvodne čašníkom, ale dnes sa rozhodol, že bude kuchárom. Hneď po príchode sme sa rozdelili do skupín. Dve skupiny mali na starosti palcinky. To preto lebo sme robili aj bezlepkové aj lepkové. Bezlepkové sú bez pšeničnej múky.

1. Úvodné stretnutie - tvorivé dielne

 

Dňa 11.9.2015 sme slávnostne zahájili náš projekt Detská reštaurácia v novom šate. Privítali sme i tých najmenších, ktorí sa chcú stať čašníkmi, kuchármi či animátormi v našej reštaurácii. Stretnutie si zobrali na starosť mládežnícky vedúci. Kika spolu s deťmi navrhla ako má vyzerať kurz kuchár, čo všetko sa bude variť a spolu s deťmi si spísali recepty-suroviny a koľko ich bude treba zaobstarť. Nakoniec sa dohodli, že na Kurze kuchár si urobíme palacinky, bublaninu s ovocím a nutelové rožky. Keďže v projekte sú aj detri s bezlepkovou dieétou, dohodli sa že urobia aj bezlepkové palacinky. Kaja si pripravila blok návrh menu do reštaurácie. Rozdelila deti do troch skupín. Každá skupina mala za úlohu napísať čo všetko by sa malo v detskej reštaurácii podávať. Po tvorivej diskusii sa všetky tímy dohodli na jednotnom menu. V reštaurácii sa budú podávať palacinky, langoše, hranolky, muffiny a rôzne zákusky. Samozrejme káva, banánový koktail, kakao, džús. Posledný blok mala pod patronátom Natálka. Spolu s deťmi si urobili brainstorming - Návrh aktivít na tvorivé dielne súvisiacich s Detskou reštauráciou. Deti sa zhodli na tom, že pripravia výzdobu na stoly (zdobené svietniky, vázičky), menu lístky, dotvoria kostýmy, pripravia malé darčeky pre návštevníkov reštaurácie ( perníčky, ozdoby na štipce,...), výzdobu sály. Občerstvenie na stretnutie zabezpečila Kika a Kaja za čo im ďakujeme.


Naše projekty podporujú: