Anketa
Čo ťa láka na škole?:
Prihlásenie
Počítadlo
TOPlist

2. stretnutie: Pirate´s day - Budovanie tímu

Píše sa rok pradávny a v pirátskej republike na Tortuge ( Korytnačom ostrove ) preslávenom ako ostrove plnom hrdlorezov a morských vyhnancov, tajne pripláva loď s troma záhadnými kráskami. V pirátskom prestrojení, s bohatými mešcami verbujú osádku na loď zvanú Lastovička. Nikto nikdy takú krásu nevidel. Lastovička je dielom umu, skúseností a najnovších poznatkov zo života na rozbesnených oceánoch a moriach.
O česť byť kapitánom Lastovičky a pirátskej posádky sa pobijú: William Kidd, Sir Francis Drake a Edward Teach - Čiernofúz. V súboji čestnom i nečestnom, no však podľa pravidiel pirátskeho zákona, sa má rozhodnúť, ktorý bude vyvolený a povedie najslávnejšiu loď Lastovičku pod čiernou vlajkou do boja s troma loďami plnými bohatstva a pokladov nesmiernej hodnoty.
Víťaz získa korzársku licenciu a tá mu zaručí, že môže beztrestne prenasledovať a rabovať nepriateľov na mori i na súši. Zároveň mu zaručí podiel presnej polovice na koristi z každej lode a kráľovskú ochranu.
Súboj trojice najsilnejších sa uskutoční 15. augusta tohto roku v krčme Lotra Barbarosa ( TJ Žihlavník, Omšenie ) pri hlavnom prístave v Tortuge. Víťaz si vyberie osádku bojovníkov, odvážnych žien a opustených sirôt, aby sa zaučili do pirátskeho remesla.
Víťazný kapitán so svojou posádkou musí Lastovičku vykúpiť najväčším mešcom dublonov, ktoré získa v štvorboji:
1. v pavúčej sieti s uviaznutým bezodným mešcom
2. hod delom z paluby na palubu
3. vyhadzovanie horiaceho sťažňa z lode
4. trojnohý beh o záchranu života.
Každý člen víťaznej osádky, ktorá získa korzársku licenciu, sa môže pobiť o jeden z troch hlavných pokladov v pirátskej hre HULU-HULU. 
Kto príde v boji o nohu, ruku, či oko, bude mu vyplácané riadne odškodné, pokým bude v osádke lode a získa v nej čestné miesto. 

Pre tvorbu článkov s pirátskou tematikou sme využili zdroje: http://www.mojzis.sk/

Naše projekty podporujú: