Babičky varia a pečú s vnúčatami

Základná škola v Omšení

Textové pole: Receptár:
Huspenina
Fazuľovo—ryžová kaša








Kapustníky 
Kapustové placky 








Lokše s makom
Kapustné halušky
Cesnakové posúchy








Šišky 1, Šišky 2
Šurdica
Kysnutý orechový závin








Repková polievka
Jarabinový koláč
Sedliacka polievka
Pudingový pletenec








Kapustné a zemiakové pagále
Slivkové gule a šúľance









Langoše
Vianočná hríbová polievka
Fánky
Zemiakové pagáče
Pirohy
Šišky

Kristínka Bavlnková 

s babičkou Evkou Václavovou     

Pripravíme si :

1 kg polohrubej múky

trošku soli

4 žĺtky

trochu rumu

kvások ( 4 dcl mlieka, kvasnice, trochu cukru, kúsok masla)

Postup:

Cesto nechať vykysnúť, rozvaľkať na hrúbku 1,5 cm a vykrajovať kolieska.

Na rozpálenom oleji vysmažiť vykrájané kolieska. Na vysmažené šišky natrieť lekvár a posypať práškovým cukrom.