| 
   Základná škola v Omšení  | 
 







| 
   Katka Tvrdoňová  s babičkou Helenkou Tvrdoňovou a  s prababičkou Máriou Tvrdoňovou     | 
 



| 
   Pripravíme si : ½ hladkej múky 2 dcl vlažnej vody malý uvarený zemiak ( nemusí byt ) sušené slivky ( môže byt aj slivkový lekvár ) mak práškový cukor  | 
 
| 
   Postup: Z múky, vody, postrúhaného zemiaka vymiešame tuhšie cesto. Rozdelíme ho na menšie časti . Každý malý bochníček rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Platy pečieme na platni na sporáku z jednej aj druhej strany na miernom ohni. Sušené slivky uvaríme, precedíme a zmiešame s cukrom. Upečené lokše potrháme na kúsky do misy , polejeme so slivkami s cukrom ( môžeme poliať vodou zo sliviek), nakoniec posypeme makom.      | 
 






| 
                       | 
 
