Anketa
Čo ťa láka na škole?:
Prihlásenie
Počítadlo
TOPlist

Baske - Noc prežitia

Nastal dlho očakávaný deň 20.6.2014, na ktorý sme sa veľmi tešili. Čakal nás výstup na pohorie Žihľavníka - Baske. Na Baske sa nachádza chata, ktorú nám na víkend zapožičali turisti z Trenčianskych Teplíc. 20.6.2014 sme sa zišli partia 6 mládežníkov a 8 dobrovoľníkov a vybrali sme sa na Baske, aby sme dopredu pripravili chatu aj jedlo pre deti. Na druhý deň sme zbehli do dediny a o 9 hod ráno sme sa vydali na trojhodinovú túru s 22 deťmi na Baske. Nepovedali sme im, že sme cestou dolu videli čerstvé stopy medveďa v blate. Aby nevznikla panika :-) Cestou sme fotili všetko zaujímavé čo sme stretli a videli.
Po príchode na Baske sme boli šťastní, že guláš je už navarený, ďakujeme kuchárovi Marošovi a jeho pomocníkom. Keď sme sa posilnili mohli sme začať súťažiť. Mládežnícke vedúce mali pripravené súťaže, dá sa povedať na telo, skákanie vo vreci, preťahovanie sa lanom, vybíjanú,... No a dospelí sa nám zavďačili so strelbou zo vzduchovky. Večera bola tiež kráľovská, kto chcel dostal guláš a tí najvyberavejší kuriatko s ryžou. Večer sme poopekali slaninu a špekačky, zaspievali sme si. Potom sme išli spať. Ale nie na dlho. V noci mládežnícky vedúci pobudili deti a išiel sa hľadať poklad. Toľko svetlušiek na Baske ešte nebolo. Poklad sme úspešne našli, strašidlá (ktorých bolo neúrekom) museli odísť.
Ráno sme si pomaškrtili na praženici Baske (recept: čo komu ostalo), upratali sme chatu a okolo obeda sme sa vybrali domov. Deti nafotili veľa krásnych záberov.

Naše projekty podporujú: