Realizujme sa...

Pod týmto názvom sme uskutočnili náš projekt, v rámci ktorého sme si ukázali, že aj varenie a príprava jedál môže byť zábavná. Mladí ľudia združení v OZ poza školu, chcú byť aktívni a neustále chcú na sebe pracovať aj cez neformálne vzdelávanie. V deň D - 2.2.2013 sme sa stretli v obecnej miestnosti nad Jednotou už o 13 hodine. Čakalo nás veľa práce. Dopredu sme si urobili plán čo všetko pripravíme. Z varených jedál vyhrala kapustnica, ktorú sme varili vo veľkom množstve, lebo na ochutnávku sme pozvali rodičov a samozrejme našich priateľov z Klubu seniorov a zástupcu Kultúrnej komisie obce. Na švédske stoly sme si naplánovali pomazánky, šaláty a obložené misy. Hneď na začiatku sme prípravu rozdelili do troch skupín. Prvá mala na starosti varenie kapustnice pod vedením Veroniky, druhá pod vedením Janky mala na starosti prípravu pokrmov na švédske stolovanie ( Obložené misy, pomazánky, šaláty, slané tyčinky,...), tretia pod vedením Kiky sa postarala o naaranžovanie slávnostného stolu. Naše tri vedúce sa svojej úlohy zhostili bravúrne. Veď posúďte sami. Na fotografiách vidno ich zanietenie. Členovia jednotlivých tímov si pomáhali navzájom a neváhali priložiť ruku k dielu. Mali sme aj menší problém s plačúcimi účastníkmi, no našťastie za to mohla cibuľa, ktorej sme naozaj potrebovali veľa:-).
Večer začali prichádzať prví hostia, ktorí chválili a oceňovali našu snahu. Samozrejme všetko riadne zdegustovali, do posledného kúska :-)
Malý projekt "Realizujeme sa " podporil Európsky sociálny fond ako súčasť národného projektu Komprax - Kompetencie pre prax, ktorý organizuje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

Naše projekty podporujú: